Polona/Blog. Restaurujemy: Karp - Aktualności - Biblioteka Narodowa

EN

Polona/Blog. Restaurujemy: Karp

Karp – ryba, którą Polacy hodowali niegdyś w swych wannach. Powszechnie kojarzona z niską ceną, dużą ilością ości, smakiem mułu i… grudniem. Czy słusznie?

Folk-blokowe dziwactwo i niehumanitarne praktyki odeszły na szczęście do lamusa. Pozostały przepisy, w księgach dziś już historycznych, które dowodzą, że karp to bogactwo możliwości…

Więcej w kolejnej odsłonie kulinarnego cyklu Restaurujemy na Polona/Blog

UDOSTĘPNIJ:

Aktualności

Pałac Rzeczypospolitej nominowany do nagrody „Miejsce Roku 2024”

czytaj więcej o Pałac Rzeczypospolitej nominowany do nagrody „Miejsce Roku 2024”

6 i 10 marca Pałac Rzeczypospolitej zamknięty

czytaj więcej o 6 i 10 marca Pałac Rzeczypospolitej zamknięty

Podróże benedyktynek sakramentek między Paryżem, Warszawą, Lwowem i Rzymem (1687–1708) w świetle źródeł klasztornych

czytaj więcej o Podróże benedyktynek sakramentek między Paryżem, Warszawą, Lwowem i Rzymem (1687–1708) w świetle źródeł klasztornych