Polona/Blog. Restaurujemy: Karp - Aktualności - Biblioteka Narodowa

EN

Polona/Blog. Restaurujemy: Karp

Karp – ryba, którą Polacy hodowali niegdyś w swych wannach. Powszechnie kojarzona z niską ceną, dużą ilością ości, smakiem mułu i… grudniem. Czy słusznie?

Folk-blokowe dziwactwo i niehumanitarne praktyki odeszły na szczęście do lamusa. Pozostały przepisy, w księgach dziś już historycznych, które dowodzą, że karp to bogactwo możliwości…

Więcej w kolejnej odsłonie kulinarnego cyklu Restaurujemy na Polona/Blog

UDOSTĘPNIJ:

Aktualności

Fundacja Kościuszkowska przekazała Bibliotece Narodowej rękopis Władysława Reymonta

czytaj więcej o Fundacja Kościuszkowska przekazała Bibliotece Narodowej rękopis Władysława Reymonta

Wieczór pamięci Katarzyny Herbert w Pałacu Rzeczypospolitej

czytaj więcej o Wieczór pamięci Katarzyny Herbert w Pałacu Rzeczypospolitej

W jaki sposób polskie biblioteki klasztorne tworzyły swoje kolekcje w XVI–XVIII wieku?

czytaj więcej o W jaki sposób polskie biblioteki klasztorne tworzyły swoje kolekcje w XVI–XVIII wieku?