Polona/Blog. Restaurujemy: Karp - Aktualności - Biblioteka Narodowa

EN

Polona/Blog. Restaurujemy: Karp

Karp – ryba, którą Polacy hodowali niegdyś w swych wannach. Powszechnie kojarzona z niską ceną, dużą ilością ości, smakiem mułu i… grudniem. Czy słusznie?

Folk-blokowe dziwactwo i niehumanitarne praktyki odeszły na szczęście do lamusa. Pozostały przepisy, w księgach dziś już historycznych, które dowodzą, że karp to bogactwo możliwości…

Więcej w kolejnej odsłonie kulinarnego cyklu Restaurujemy na Polona/Blog

UDOSTĘPNIJ:

Aktualności

Tomasz Makowski przewodniczącym światowej Konferencji Dyrektorów Bibliotek Narodowych (CDNL)

czytaj więcej o Tomasz Makowski przewodniczącym światowej Konferencji Dyrektorów Bibliotek Narodowych (CDNL)

Prawie 100 mln zł na digitalizację dla BN i BJ. Projekt Patrimonium – dziedzictwo uczonych rozpoczął się

czytaj więcej o Prawie 100 mln zł na digitalizację dla BN i BJ. Projekt Patrimonium – dziedzictwo uczonych rozpoczął się